Over ons

De vereniging Vrienden van Urk en  Museum “het oude Raadhuis” zijn in het bezit van veel foto’s, publicatie en documenten e.d. van en over Urk.

Foto’s, publicaties, documenten e.d. van en over personen, verenigingen, organisaties, kerken en gebeurtenissen. Ook veel krantenknipsels uit diverse tijdschriften, week- en dagbladen e.d. Deze documenten worden bewaard in het uitgebreide archief.

Regelmatig ontvangen we nog nieuwe documenten van personen of organisaties e.d. De meest historisch unieke en kostbare documenten worden opgeslagen in het archief van de vereniging Vrienden van Urk / Museum “het oude Raadhuis” Urk.

Mocht u zelf nog oude foto’s, publicaties of documenten in uw bezit hebben en mist u deze op onze beeldbanken, kunt u deze opsturen of doormailen naar zcbs@vriendenvanurk.nl liefst in een zo hoog mogelijke resolutie.

Ook kunt u bij ons langs komen om deze foto’s, publicaties of documenten e.d. te laten scannen en verwerken.

Heeft u vragen of aanvullende gegevens over getoonde foto’s, publicaties of documenten, stuur dan een berichtje via het reactie formulier bij de betreffende documenten en publicaties.

Bent u geinteresseerd om als vrijwilliger mee te komen werken aan deze unieke Urker beeldbanken?
Laat het ons weten en we maken graag een kennismakingsafspraak met u.
U kunt dit laten weten door een mailtje te sturen aan: zcbs@vriendenvanurk.nl

De werkgroep genealogie bevat een database met alle Urkers sinds het jaar 1700.

Voor de leden van de vereniging verschijnt zes keer per jaar het “Urker Volksleven”. Een rijk geïllustreerde periodiek met verhalen hoe de Urkers leefden en werkten.